A Várda-Drink a kultúrált italfogyasztás elkötelezettje. Termékeink fogyasztását
18 éven aluliak számára nem ajánljuk. Kérjük nyilatkozzon, elmúlt-e már 18 éves!

NEM IGEN
Image
Bezár
Bezár

Rólunk

A pálinka a magyarok legősibb itala, de világszerte sok kedvelője akad. A legízesebb pálinkák alapanyagául szolgáló gyümölcsök a Kárpát-medencéből származnak és híresek egyedülálló ízvilágukról.
A Kárpát-medencében az egyik legjobb gyümölcstermő terület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén belül található. A Tisza és Szamos öntéstalaja, továbbá a Kárpátok közelsége kiváló mikroklímát biztosít az itt termesztett gyümölcsök számára. Nem véletlen, hogy a 8 földrajzi árujelzővel rendelkező pálinka közül három éppen ebből a térségből került bejegyzésre.
Az Alföld klímája kifejezetten kedvezően hat a gyümölcstermesztésre, különösen a kajszibarack, szilva, cseresznye, körte és alma termesztésére.
Az itteni hagyományokra, az ideális mikroklímára és az egyre növekvő fogyasztói igényekre alapozva a Várda – Drink létrehozta a Várda Distillery Exclusive Edition új pálinka termékcsaládot. 19 különleges minőségű ital várja a magyar pálinkák szerelmeseit. Pálinkáinkat Vásárosnaményben, saját főzdénkben készítjük a legkiválóbb fajtájú, kifogástalan minőségű, optimális érettségű és zamatos gyümölcsökből.

Régió

A nálunk gyártott pálinkák alapanyagait főleg a környéken, Szabolcs -Szatmár -Bereg megyében termesztik. A vidék öntéstalaja tápanyagban, mikroelemekben gazdag, kiváló termőtalaja a gyümölcsösöknek. A Kárpátok közelsége miatt a csapadék mennyisége optimális, és a napsütéses órák száma is nagyon kedvező. Ilyen mikroklímában a gyümölcsök rendkívül zamatossá érnek. Ennek bizonyítéka, hogy a Szatmári szilvapálinka, a Szabolcsi almapálinka és az Újfehértói meggypálinka is eredetvédett.

Csobolya Attila

Pálinkafőző mester

Vásárosnaményban született, ami megpecsételte sorsát és pályafutását. Szegeden diplomázott, 1990-től a vásárosnaményi pálinkafőzde mestere. Azóta is folyamatosan szakmai képzéseken vesz részt, szakmai zsűritagként több jelentős pálinkaverseny zsűrijének oszlopos tagja. Emellett a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend alapító tagjai közé tartozik, és kiemelt feladatának érzi a környék páratlan gyümölcseinek, a szabolcsi almának vagy a penyigei szilvának régi dicsőségét öregbíteni. A Várda Drink égisze alatt olyan sikereket ért el a szakmában, mint például a Champion-díjas birs-, alma- vagy cseresznyepálinka.

Patrick Brisset

Supervisor

Patrick családja már 1780 óta foglalkozik konyak készítéssel, ő maga mára ismert francia konyaktermelő, a cognaci régió szívéből. A lepárlás és a fahordós érlelés nagymestere, értékes tanácsait a Barrel Reserva érlelt pálinkák gyártásánál használtuk fel.

Szanyó Gyula

Pálinkamester szakmérnök

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett pálinkamester szakmérnöki diplomát. Kiváló érzéke van a pálinkákhoz és a legjobb gyümölcsfajták kiválasztásához. Tagja a kóstolóbizottságnak, szakmai segítséget nyújt a pálinkafőzés teljes folyamatában, a gyümölcsbeszerzéstől a pálinka érleléséig.